Papatya ile saç rengi açma hakkında her şey | Yazılı ve Videolu Anlatım

   



Selamlar, bugün değişik bir konulara sapıyım dedim. Ve özellikle ablamın uygulayıp sonuç aldığı basit bir saç açma yöntemi ile karşınızdayım. Papatya ile doğal yollarla saç açacağız. Bilirsiniz papatyanın kurusu, çayı, yağı bir çok bakımda oldukça kullanılan ve yarar sağlayan bir bitkidir. Canlısı da çok güzeldir. Şarkılarda geçer, evlerde canlısı büyütülür. Mutluluğu ve zarifliği temsil eder. Hadi hepsini geçtim, seviyor-sevmiyor diye kullanılır. Neyse bugün papatyanın kurusundan yararlanarak doğal bir şekilde saçımızın tonunu bir miktar açmasını sağlayacağız. 

 Ayrıca bir Youtube videosu da ekledim alta oradan da uygulamalı bir şekilde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi hemen size bu yöntemin malzemelerini, yapılışını ve uygulanışından bahsedeceğim. Ayrıca en alta papatya suyu hakkında bir soru cevap da hazırladım. Aklınızda hiçbir soru kalmasın.





MALZEMELER

  • papatya çayı -isterseniz papatya kurusu-
  • Sprey kutusu
  • Bardak ya da kavanoz





YAPILIŞI

  Sprey kutunuzun hacmi kadar suyu alıp, cezvede kaynatıyoruz. Kaynayan suyu seçimimize göre bardağa ya da kavanoza boşaltıyoruz. Sonra da papatya çayını içine koyuyoruz. Demini alıp soğuyana kadar bekliyoruz. Soğuduktan sonra poşet çayı çıkarıp sprey kutumuza döküyoruz. 





UYGULANIŞI

  Papatya suyunu saçınıza bol bol sıkın, kurumasını bekledikten sonra güneşe çıkın -tabi kış ayındaysanız kurutma makinesi de kullanabilirsiniz-  İlk zamanlarda kimyasal ürünlerdeki gibi aşırı bir değişim beklememelisiniz. Ama sık sık kullanırsanız, etkisini fark edeceksiniz. Tamamen doğal olan bu yöntem oldukça da basit zaten. Tek yapmanız gereken şey sıkıp güneşe çıkmak.





  SORU - CEVAP


1) Papatya suyu saçı ne kadar açılır?

- Bu işlemin ardından saç yarım ila bir ton açılabilecek.


2) Papatya suyu kullanmak saç döker mi?
- Dökme yapmaz ve bilimsel olarak saçları güçlendirdiği ve saç dökülmesine karşı da kullanıldığı söyleniyor. 


3) Papatya saçı kötü kokutur mu?
Papatya suyunun belki de tek dezavantajı rahatsız edici kokabileceği gibi saçları taramayı da zorlaştırabiliyor. 



  !!Videoyu izlemeyi unutmayın, ayrıca yaparsanız veya görüşlerinizi ve sorularınızı hemen yorum kutucuğuna yazın, kısa sürede cevaplayacağım.






   AYRINTILI YAPILIŞ VİDEOSU










4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski