Ünlü Yazarlar Ve Kitapları Hakkında 7 Şaşırtıcı Bilgi | Franz Kafka, Jack London, Orhan Pamuk... | DUYGUBLOG

 




Merhabalar bugün sizler için derlediğim ünlü yazarlar ve bazı kitapları hakkında şaşırtıcı bilgileri topladım ve size sunuyorum. 



1- Fahrenheit 451 |  Ray Bradbury

Kitapların insan için kötü olduğu gerekçesiyle yakıldığı, televizyonun toplumu uyuşturduğu kara bir dünyayı anlattığı Fahrenheit 451 isminin geldiği yer oldukça ilgi çekici. Bradbury eseri için bir isim düşünürken Los Angeles İtfaiye Teşkilatı'nı arar ve kağıdın kaç derecede yandığını sorar. Aldığı cevap bu distopik klsiğin de ismi olur: Kağıdın yanma sıcaklığı Fahrenheit 451'dir.




2- Franz Kafka | Tüm Eserleri

Yahudi edebiyatçı Franz Kafka'nın inancı gereği yaşadıkları buhranlar az çok bilinir. Bunlardan akla en çabuk gelenleri arasında utanç yer alır. Yaşadığı dönemde edebi bir şöhrete de kavuşamayan Kafka, bu hususta yakın arkadaşı Max Brod'a kendisinden kalan her şeyi yakmasını rica ettiği bir mektup yazar. Tabi Max Brod bu ricayı yerine getirmez. Eğer Kafka'nın bu isteğini yerine getirmiş olsaydı belki de bu büyük dünya edebiyatçısını tanımamış olacaktık.




3- Dövüş Kulübü | Chuck Palahniuk

Üniversite yıllarında yazar olmayı hiç düşünmeyen Chuck Palahniuk oto tamirciliği yaptığı sırada 1996'da bir edebiyat grubuna katılır ve "Kargaşa Projesi" adlı kısa bir hikaye yazar. Bu öykü çok kısa süre sonra yazarın detaylandırmalarıyla Dövüş Kulubü'ne dönüşür. Pek çok yayımcının kapısından eli boş dönen, başyapıtı Dövüş Kulübü nihayet yayımlanır.



4- Jack London | Martin Eden

Martin Eden karakteri ve romanı Jack London'ın başyapıtından olan yarı otobiyografik bir eser. Romanın bir bölümünde sosyalist ve işçi sınıfının nutuklar attığı Belediye Parkı vardır. Martin Eden'ın bir dinleyici olarak katıldığı bu gösterilere yazarımız Jack London da katılmış. Entelektüel ve siyasi çevresini genişletmiştir. Kendi karakterinin aksine, Jack London o Belediye Parkı'nda çok ateşli nutuklar atmıştır.



5- Orhan Pamuk | Kar

Yazmadan önce eserinin konuları hakkında bir gazeteci misali araştırmalar yapan, hatta yaratacağı karakterleri gerçekçi kılmak adına günlük hayattan gerçek insanlarla röportajlar yapan Orhan Pamuk, Kar romanı için de seyahat etmiştir. Kar'ın bir  kısmı Kars'ta geçeceğinden yazar da  bir müddet gidip Kars'ta kalmıştır. Romanın bir kısmı da Almanya  ile ilgili olduğundan Almanya'ya ya da gidip kalan yazar, tabiri caizse yazacağı romanı deneyimleyip sonradan kaleme almıştır.



6- John Steinbeck | Gazap Üzümleri

Pek çok işte çalışan Steinbeck sonunda dağ evi bekçiliği yapmaya başlar ve işi de ona rahat bir yazma ortamı sağlar. "Cup of Gold" adlı eserini burada meydana getiren yazar, yayıncıların ardı ardına reddetmesi üzerine bunları yok eder. Daha sonra bildiğiniz gibi Gazap Üüzmleri, Fareler ve İnsanlar gibi başyapıt kitaplar ortaya çıkmıştır.

  


7- Adnan Veli Kanık | İstanbul Batakhaneleri

Gazetede tefrika edilen İstanbul Batakhaneleri için Adnan Veli Bey sıradan bir vatandaş kılığına girip kumarhane, genelev, pavyon, hayat kadınlarıyla dolu sokaklar arasından gidip gelir. Gazeteciliğin tehlikeli bir  kolu olan bu görevinde Adnan Bey çok başarılı bir iş çıkarmıştır ve ortaya dönemin gerçekçi bir İstanbul portresini koymuştur. Ayrıca Adnan Bey'in şair Orhan Veli'nin kardeşi olduğunu da belirteyim. 




İşte bu kadar dostlar bu yazılanları okurken neler hissettiniz lütfen bana yorumlarda yazın, sohbet edelim :)

2 Yorumlar

  1. Çok güzel bilgiler. Emeğinize yüreğinize sağlık. Takibe aldım. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 🌼 iyiki varsınız

      Sil
Daha yeni Daha eski