İçindeki bilgilerle ortamlarda hava atabileceğiniz kitap: Entelektüelin Kutsal Kitabı

 



    Selaammlaar bugün param yetmediği için kütüphanede arayıp bulduğum bu kitabı tanıtacağım. Ben bizim şehrin kütüphanesine gitmeyeli aylar olmuş, çünkü bu ara para biriktirip kitabı öyle satın alıyordum. Para biriktirmek için okulda yemek yemediğim kaç günler olmuştur siz düşünün artık. Neyse işte bende bu ara test kitapları aldığım için ekonomik yönden çöküşe girmiş bulundum. Dedim ki ben neden kütüphaneye gitmiyorum. Hemen o gün hiç beklemeden gittim ve bu kitapla beraber 3 kitabı ödünç aldım. Şimdi bu kitapla başlayaallııımmm. 



ENTELEKTÜELİN KUTSAL KİTABI



    Adı üstünde aşırı entelektüellik ve bilgi içeriyor. Aslında geçen okuduğum yerde yedi kuşak, sülale, akraba falan hep "entelektüel" olmayınca biz de entelektüel olamıyormuşuz. Kesin bilgi mi bilemem ama şaşırtıcıydı.


    Bu kitabın içinde dinden, felsefeye, müzikten, resme kadar bilgiler bulunuyor. Genel kültürümüzü arttırmak için bilinmesi gereken şeyler, konular, kişiler üstünde duruyor. En sevdiğim kısmı, her bilgiden sadece bir sayfanın yer etmesi ve öz bilginin oluşu. Ama bir konu farklı açılardan da ele alınıyor. Mesela dini bir olayın hem İslam hem Hristiyan hem Yahudi açısından da bilgiler veriliyor.



    Kitap 372 sayfa ve 365 günün her gününe farklı konulardan 1 konu koyulmuş. Yani sloganı "Her güne bir konu" 

Kitabın kapağında ayrıca şöyle bir yazı da yazıyor. "Zihninizi Canlandırın, Eğitiminizi Tamamlayın ve Kültürlü İnsanlar Arasında Yerinizi Alın." 


Kitap ciltli değil fakat sert kapaklı. Tam yarı ansiklopedi tipi var. Bence her kitaplıkta her kütüphane de olmalı bu kitap. Bende en yakın zamanda bu kitabı satın almak istiyorum. Yazının sonuna açıklamasını da koyacağım oradan da incelersiniz ballar. Sitemi takip etmeyi unutmayyıııın!!




           KİTAP AÇIKLAMASI


Yedi farklı alandan, her güne yeni bir konu! Birer sayfalık Tarih, Edebiyat, Felsefe, Matematik, Bilim, Din, Güzel Sanatlar ve Müzik bilgileriyle zihninizi canlandırın, eğitiminizi tamamlayın ve kültürlü insanlar arasında hak ettiğiniz yeri alın. Her biri kendi dalında uzman kimselerin rehberliğinde hazırlanan Entelektüelin Kutsal Kitabı, 7 farklı alandan 365 temel bilgi sunuyor. Her sayfasında senenin farklı bir gününe özel, ilgi çekici konulara yer vererek, okurlarına ciddi bir entelektüel birikim kazandırıyor. Entelektüelin Kutsal Kitabı, Amerika'da çok satanlar listesine girmiş ve seri haline gelmiştir.





17 Yorumlar

  1. hoş kitapmış yaa okuyum ben de, seni görmek güzel gelcam yine. entelektüellik galiba bizim ülkede olan bişi değil. aileden geçmişten olabilir ivit :) biz aydın diyoruz galiba :) derler iyidir umarııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep seni burada görmekte çok güzel.

      Sil
    2. dersler, okul, keyfin yerindedir umarııım :) anlat yine bir araa :)

      Sil
    3. Bu aralar güzel gidiyor. Bıkac güne yeni bı sohbet yazısı yazarim herhalde 😁

      Sil
  2. iyi bir tuvalet kitabı. 2-3 sayfalık ilgi çekici konular hakkında minik özetler ve sonundaki "ek bilgiler" güzel düşünülmüş. ortamlarda biliyormuş gibi davranmak için değil de, ilgi çekici yeni şeyler bulmak ve ileri okuma öncesi genel bilgi için kullanılabilecek güzel kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi de olabilir. Konuların ilgi çekici ve kısa tutularak yazılması en beğendiğim şeydi.

      Sil
  3. Güzel kitap. Başlayınca kısa sürede bitiyor..
    Bende kendi.bloguma beklerimmm

    YanıtlaSil
  4. güzelmiş
    entellektüel görünmek !!
    güzel fikir :)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Alt başlık belki okuyucuları daha iyi çekmek için öyle yazılmıştır diye düşünüyorum. İlgi çekici ve garantiymiş gibi görünsün diye. Evet bu devirde kütüphaneye gitmek daha akıllıca gerçekten. İyi günleerr

    YanıtlaSil
  6. dünkü yazımda sen varsııın :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski